O a Meatotino Faaletino o le Paila

O mea nei o le tino o le pa'u:

· Kalave fa'apitoa

· Tete'e abrasion

· Tete'e o loimata

· Seti fa'amalosi

· Maufetuuna'i

· Fa'aumiumi

· Tensile modulus

· Malosi tensile

· Malosi

7093b8198fff0134df77f6b56ddc0eb

Malosi

O le vailaʻau faʻasolosolo o elastomers latou te maua ai se maʻaʻa masani e mafai ona suia. Ona fuaina lea o le ma'a'a ua suia i tulaga o le durometer (duro) i luga o le fua Shore. Shore A o lo'o fa'aogaina mo se pa'u vaivai ma feololo-malosi. Pa'u mautu, fa'atasi ai ma se solo solo penitala, e ma'a'a e 40 duro. I le faʻatusatusaga, o le paʻu malosi, pei o le faʻaaogaina i pucks hockey, e 90 duro malo.

 

Malosi Tetele

O le malosi fa'amalosi o le aofa'i o le malosi e mana'omia e saeia ai se pa'u fa'ata'ita'iga se'ia malepe. E ta'ua fo'i o le malosi tele, ma e fuaina ile megapascals po'o pauna ile sikuea inisi (psi) e tusa ai ma le ASTM D412. O le malosi faʻamalosi o se mea taua mo tagata mamanu ma tagata faʻatau aua e faʻaalia ai le tulaga o le toilalo e mafua mai i le faʻalauteleina o le paʻu.

Tensile Modulus

Tensile modulus o le fa'amamafa po'o le malosi e mana'omia mo le fa'atupuina o se fa'alavelave po'o se pasene fa'aumi i totonu o se fa'ata'ita'iga pa'u. E ui lava e foliga tutusa ma le malosi faʻamalosi, o mea totino e ese. O le pa'u malo e masani ona i ai le fa'aogaina o le ma'a'a'a maualuga, e fa'asili atu ai le maufetuuna'i. E sili atu foi ona tetee atu i le extrusion, o se faagasologa mo le gaosiga o mea faʻatau oloa faʻaaogaina i faʻailoga masani.

Fa'aumiumi

O le fa'aumiumi o lo'o fa'amatalaina o le fa'atupuina o le pasene, po'o le fa'atiga, i le umi muamua o se fa'ata'ita'iga pa'u fa'atasi ai ma le fa'aogaina o le malosi fa'amalosi, po'o le fa'amamafa. O nisi elastomers e masani ona faʻalauteleina pe a faʻatusatusa i isi. Fa'ata'ita'iga, o le pa'u fa'alenatura, e mafai ona fa'aloloa i le 700% a'o le'i o'o i lona fa'aumiumi, ma mafua ai ona malepe. Ae ui i lea, o le fluoroelastomers e mafai ona naʻo le 300% faʻalautele.

Maufetuuna'i

O le maufetuuna'i, e ta'ua fo'i o le toe fa'afo'i, o le mafai lea o le pa'u ona toe fo'i i lona lapo'a muamua ma lona foliga pe a mae'a se suiga le tumau, e pei o le fa'afeso'ota'i ma se u'amea. E taua tele le maufetuuna'i i fa'amaufa'ailoga malosi e fai ma pa pupuni i le va o mea fa'amau ma mea fe'avea'i. E tatau ona amanaia le maufetuunaʻi mo talosaga e manaʻomia ai le vaʻaia o le tau i le va o le faʻavaa o le faitotoʻa ma le faitotoʻa.

Seti Compression

O le seti faʻamalosi o le maualuga lea e le mafai ai e se elastomer ona toe foʻi i lona mafiafia muamua pe a tuʻuina atu se uta faʻamalosi. O le fa'apipi'i faifaipea o se pa'u fa'amaufa'ailoga i le aluga o taimi e fa'asolo ai le fa'amalieina o le popole. O le seti faʻamalosi o le faʻaiʻuga mulimuli lea o le faʻaitiitia faifaipea o le malosi faʻamau.

Tetee Loimata

Tear resistance o le tetee atu lea o se elastomer i le atinaʻeina o se tipi poʻo nick pe a faʻaaogaina le vevesi. O lenei meatotino, e taʻua foi o le malosi o loimata, e fuaina i kilonewtons i le mita (kN/m) poʻo le pauna malosi ile inisi (lbf/in). E tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se mea fa'apipi'i mo le tipi pito o le a fa'afeso'ota'i ma mea ma'ai po'o pito u'amea talatala.

Tete'e abrasion

Abrasion resistance o le tete'e lea o le pa'u i abrasion e ala i le olo po'o le olo. E fa'aaogaina le pa'u fa'asa'o i mea tau alamanuia e aofia ai fusi fe'avea'i e fe'avea'i ai le koale, ma pamu e taulima slurries.

Gravity Fa'apitoa

O le kalave fa'apitoa o le fua faatatau lea o le mamafa o se meafaitino i le mamafa o se voluma tutusa o le vai i se vevela fa'apitoa. O lenei meatotino e mafai ai e tagata su'esu'e kemisi ona iloa mea fa'afefiloi. E taua tele mo le au faufau vaega ma tagata fa'atau fa'atekinisi ona nofouta o le pa'u e maualalo le mamafa fa'apitoa e maua ai le tele o inisi sikuea i le pauna o fa'asoa. I se fa'atusatusaga, oi latou e maualuga atu le mamafa fa'apitoa e iai ni fa'amanuiaga ile fa'asolo malie.


Taimi meli: Oke-22-2020

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou